Донецька торгово-промислова палата взяла участь у розробці нової комплексної послуги системи Торгово-промислових палат з супроводу географічної диверсифікації та адаптації бізнесу

25 травня в ТПП України, в офлайн та онлайн-форматі, відбулась презентація нової послуги. Серед провідних розробників концепції послуги – президент Донецької торгово-промислової палати Максим Ануфрієв.
Протягом двох місяців тривало пілотування проєкту з провадження нового сервісу.
18 підприємств з Донецької, Запорізької та Харківської областей, які мали на меті релокувати або адаптувати свій бізнес на Волині, Вінничині та Львівщині, взяли участь у тестуванні.
12 експертів від регіональних торгово-промислових палат проводили консультування, створювали дорожні карти з адаптації, допомагали з бюджетуванням релокації тощо.
Зокрема, фахівці системи ТПП України та регіональних палат надавали бізнес-консультації, розробляли плани адаптації та бюджети релокації компаній.
В результаті сформовано дорожні карти з адаптації релокованого бізнесу, зокрема, проведено SWOT-аналіз, налагодженні перші контакти з органами державної влади та місцевою бізнес-спільнотою, проведені консультації щодо участі у міжнародних проєктах для отримання додаткових джерел фінансування.
Нагадаємо, що система торгово-промислових палат в Україні оперативно долучилась до експертних досліджень шкоди та збитків майна юридичних осіб в результаті воєнної агресії РФ проти України. Основні такі механізми проаналізовані з погляду доступності та ефективності і для українського бізнесу.
Директорка департаменту експертизи та сертифікації походження товарів Донецької ТПП Людмила Степаненко наголосила на важливості запровадження нової комплексної послуги та подякувала представникам бізнесу - неймовірним та відважним українцям, які за будь-яких умов вміють та можуть працювати.
Захід відбувся в рамках проєкту «Підтримка інклюзивного економічного розвитку в Україні шляхом узгодження експортної стратегії з регіональним розвитком і ЦСР», фінансується урядом Німеччини і реалізується Програмою розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) в Україні у співпраці з німецькою федеральною компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» через програму міжнародного співробітництва «ReACT4UA (Використання та імплементація Угоди про асоціацію між ЄС та Україною у сфері торгівлі)/EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП».