Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» оголошує новий грант і виділить $1,5 млн на розвиток експортних альянсів





Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» оголошує новий грант і виділить $1,5 млн на розвиток експортних альянсів.

Грантовими можливостями можуть скористатися підприємства, які прагнуть спільно просувати свою продукцію на міжнародних ринках. Ця ініціатива реалізується Програмою у співпраці з Міністерство економіки України у партнерстві з Офіс з розвитку підприємництва та експорту та національним проєктом Дія.Бізнес та покликана підвищити рівень інтернаціоналізації українського бізнесу, збільшити експорт товарів і послуг на міжнародних ринках.

Пріоритетними галузями для надання грантової підтримки є інформаційні технології, інжиніринг, виробництво, а також креативні індустрії та послуги. Проте Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» відкрита до заявок на підтримку інших секторів, які відповідають критеріям відбору.

«Програма USAID "Конкурентоспроможна економіка" активно працює над розвитком експортних можливостей для українського бізнесу. Одним із інструментів є грантове фінансування, яке стимулюватиме об’єднання бізнесів зі спільною метою підготуватися до виходу на іноземні ринки. Зокрема, підтримка Програми передбачатиме участь у торгових місіях та провідних міжнародних виставках, що дозволить налагодити контакти з потенційними партнерами, іноземними баєрами, а також промоцію українських товарів та послуг за кордоном», – зазначила керівниця Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка» Олеся Залуська.

Прийом заявок триватиме поетапно у два дедлайни: до 30 червня та до 30 вересня 2023 року.

Детальна інформація щодо подачі заявки, необхідних документів та критеріїв відбору за посиланням: https://bit.ly/3Mh4pwV

Із усіма наявними грантовими можливостями від Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» можна ознайомитися тут: https://chemonics.submittable.com/submit

Інструкції щодо заповнення грантової заявки: https://drive.google.com/.../1OxXnLZOnwMU1sluqV3ou90GWIoV...

У разі додаткових питань, будь ласка, надсилайте їх на електронну адресу Grants@CEPUkraine.org із зазначенням «ЗПЗ-2023-034» в темі електронного листа.