Паризька конференція дала «зелене світло» французькому бізнесу для масштабної співпраці з Україною



Ініційована Президентом Еммануелем Макроном та Президентом України Володимиром Зеленським Паризька конференція – це «зелене світло» для французького бізнесу для масштабної співпраці з Україною. Про це заявив після заходу президент ТПП України Геннадій Чижиков.

Французько-український економічний форум у рамках Конференції з підтримки стійкості та відбудови України відбувся 13 грудня. Події у столицях України та Франції було синхронізовано.

Паризьку конференцію відкрили президенти України та Франції Володимир Зеленський та Еммануель Макрон.

На бізнес-форумі у Києві транслювали Паризьку конференцію і оплесками зустріли заяву президента Франції про допомогу Україні.

«Перший результат вже є! Зібрано понад мільярд євро, які будуть направлені на місця до квітня, щоб допомогти Україні пережити зиму. Українки, українці, ви можете розраховувати на нашу солідарність!», заявив Макрон.

“За підсумками заходу за участі українських, французьких лідерів та бізнесу зібрано понад $1 млрд для України. Важливо, що значна частина цієї суми – проекти, кредити, гранти, які створять нові робочі місця в Україні. 700 провідних французьких компаній, ключові бізнес-асоціації взяли участь у заході. Всі вони відкриті до роботи з Україною. І чекають на конкретні пропозиції, проекти, заходи, як на регіональному, так і на національному рівні”, – сказав Г. Чижиков

Учасників бізнес-форуму у Києві привітали Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен, заступник міністра економіки України, торговий представник України Тарас Качка та віце-президент ТПП України Валерій Король.

Президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков взяв участь у панельній дискусії Паризького форуму з питань відбудови інфраструктури України.

«Сьогодні багато хороших новин: і зібрані для України гроші, і залучення інвесторів. Та головне – сигнал на найвищому рівні про особливу роль України для Європи і потужне майбутнє нашої економіки в складі ЄС. Іноземний бізнес по-іншому дивиться на Україну», – наголосив Г. Чижиков.

Учасники форуму у Києві обговорили перспективи французько-українських відносин, результати Паризького форуму та взяли участь у B2B-перемовинах.