Нові можливості експорту до Північної Македонії


Компетентні органи України та Північної Македонії погодили форму сертифіката на експорт з України вологих та сухих кормів для домашніх тварин. Погодження сертифікату стало результатом роботи, проведеної дипломатами Міністерства закордонних справ України та фахівцями Держпродспоживслужби з колегами з Північної Македонії.

«МЗС розуміє, що на тлі напруженої безпекової ситуації особливо важливо підтримувати українських експортерів, яким вона завдає шкоди. Тому ми з посиленою енергією працюємо спільно з колегами із Держпродспоживслужби над розширенням товарних позицій українського експорту, зняттям будь-яких перепон для українських товарів. Створення нових можливостей на іноземних ринках також посилює економіку нашої держави і збільшує надходження до державного бюджету», – заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба

«Україна тісно співпрацює з Північною Македонією з багатьох товарних позицій. З початку року нові можливості для торгівлі з цією країною отримали українські виробники кормів для тварин», – зазначила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Раніше між обома країнами були погоджені сертифікати на експорт з України до Північної Македонії комбікормів, м'яса птиці, м'ясних напівфабрикатів, молочної продукції, яєць і яєчних продуктів.

Довідково: Міністерство закордонних справ України та Держпродспоживслужба спільно працюють над відкриттям нових ринків для українського експорту, надаючи підтримку виробникам та усуваючи технічні перешкоди в торгівлі, а також забезпечуючи державні гарантії щодо дотримання вимог країн-партнерів.

Рада експортерів та інвесторів при МЗС України (РЕІ) – майданчик, на якому МЗС акумулює інформацію про інвестиційні та торговельні можливості з усього світу, а також сприяє налагодженню ділових контактів між українськими експортерами та імпортерами за кордоном.