БІЗНЕС І ВЛАДА: ЄДИНА СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ

15 вересня на базі Донецької ТПП відбулося засідання Комітету по малому та середньму бізнесу ДТПП. З огляду на обставини, захід проходив в дистанційному режимі. До роботи долучилися 60 учасників: представники державної влади, місцевого самоврядування, банківських установ, профільних державних організацій, ВНЗ, бізнес-асоціацій, керівники підприємств. Головував директор ТОВ «Фірма юридичних послуг «Патронат» (м. Краматорськ) Сергій Борозєнцев.

В ході роботи була розглянута низка питань.

Про роботу Регіонального відділення Фонду державного майна України по Донецькій та Луганській областях доповіла - начальник Управління орендних відносин Фонду державного майна України по Донецькій та Луганській областях Тетяна Золіна. Вона акцентувала, що являє собою реформа, як вона розвивається і що приватизація дає малому та середньому бізнесу

«Про податкову амністію (діє з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 роки) та податкові перевірки - питання, які зустрічаються на практиці» доповів - директор Палати податкових консультантів, позаштатний консультант Комітету ВР України з питань фінансів, податкової та митної політики, перший шеф-редактор журналу «Бухгалтер911» Віталій Смердов.

Про перспективи розвитку кластерних ініціатив на прикладі хіміко - технологічного кластеру «ТОРСОДА» доповіли керівник ГС «Хіміко - технологічний кластер «ТОРСОДА» Анатолій Жулій та директор ТОВ ВКФ «Ланс-сервіс» ( м. Слов'янськ) завідувач відділом проблем регуляторної політики та розвитку підприємництва Інституту економіки промисловості НАН України В’ячеслав Ляшенко.

Донецька ТПП в черговий раз стала майданчиком для обговорення між представниками державної влади та підприємцями регіону питань, які потребують спільних рішень.

Завершуючи захід директор Центру розвитку малого та середнього підприємництва, секретар Комітету Олег Бедзай запропонував присутнім надати пропозиції до Акту про свободу підприємництва та акцентував увагу на можливості всебічної підтримки бізнесу, яку надає Донецька ТПП.

Олег Бедзай звернувся до учасників з проханням формувати пул проблемних питань на чергове засідання Комітету та надсилати пропозиції до секретаріату Комітету (е-mail: oleg.bedzay@donetskcci.com моб. (050) 347-85-73. Контактна особа - Олег Миколайович Бедзай).