БІЗНЕС І ВЛАДА: ЄДИНА СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ

23 червня на базі Донецької ТПП відбулося XXХІ засідання Регіональної ради підприємців в Донецькій області. З огляду на обставини, захід відбувається в дистанційному режимі. У роботі заходу взяли участь представники державної влади, профільних державних організацій, ВНЗ, керівники підприємств і бізнес - асоціацій - близько 30 осіб.
Засідання відкрив президент Донецької ТПП, голова Регіональної ради підприємців в Донецької області Максим Ануфрієв.
В ході роботи заступник начальника Головного управління ДПС у Донецькій області Марина Погосян доповіла про запровадження інформаційної системи «Електронний кабінет» для об'єднаних територіальних громад» та про продовження діалогу та комунікацій державної податкової служби з бізнесом та громадськістю.
Донецька ТПП в черговий раз стала майданчиком для обговорення між представниками державної влади та підприємцями регіону питань, які потребують спільних рішень - представникам бізнес - кіл і громадських організацій було запропоновано активно залучитись до співпраці.
Експерт ФАО з дорадництва, д.е.н., професор Роман Безус та заступник голови НГО «Східноукраїнська сільськогосподарська дорадча служба», д.с/г.н. Олександр Вінюков доповіли про стан дорадництва та доступ до дорадчих послуг виробників сільськогосподарської продукції Донецької області.
Старший науковий співробітник відділу господарсько-правових досліджень проблем економічної безпеки Інституту економіко-правових досліджень НАН України, к.ю.н., експертка Центру перспективних досліджень і співробітництва з прав людини у сфері економіки Анастасія Токунова доповіла про Концепцію бізнесу і прав людини - актуальні зміни в ЄС та тенденції в Україні.
Директор Палати податкових консультантів, позаштатний консультант Комітету ВР України з питань фінансів, податкової та митної політики, перший шеф-редактор журналу «Бухгалтер 911» Віталій Смердов доповів про чергову податкову реформу, що стартує з 1 липня п.р.
В ході подальшої роботи заступник директора ТОВ «Дон КЛІО», директор «Міжнародного центру незалежних ринкових досліджень» (Миколаївська ОТГ) Юрій Тупікало доповів про керамічну галузь як одну з пріоритетних напрямків смартспеціалізації стратегії розвитку Донецької області.
Завершуючи захід Максим Ануфрієв запросив присутніх приєднатися до Регіонального форуму «Наука. Бізнес. Інновації», який зараз проходить у м. Слов’янськ; акцентував увагу присутніх на можливості всебічної підтримки
бізнесу, яку надає Донецька ТПП. Звернувся до присутніх з проханням формувати пул проблемних питань на чергове засідання Ради:
пропозиції надсилати до секретаріату Ради (е-mail: oleg.bedzay@donetskcci.com моб.
(050) 347-85-73;
контактна особа - Олег Миколайович Бедзай).