НОВІ МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ АГРАРНОГО БІЗНЕСУ

Відбулося чергове засідання Комітету з розвитку агропромислового комплексу та природокористування Донецької ТПП.

24 лютого на базі Донецької ТПП відбулося засідання Комітету з розвитку агропромислового комплексу та природокористування Донецької ТПП.

З огляду на обставини, захід відбувається в дистанційному режимі. У роботі засідання взяли участь 53 особи: представники державної влади, місцевого самоврядування, банківських установ, профільних державних організацій, ВНЗ, бізнес-асоціацій, керівники підприємств. Засідання відкрив директор ЦРМСП Донецької ТПП, секретар Комітету Олег Бедзай.

В ході роботи було розглянуто низку дуже важливих питань.
Про проведення земельної реформи та зміни у земельному законодавстві доповіла заступник директора департаменту — начальник управління земельних відносин, водних ресурсів, економіки та інвестицій департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької облдержадміністрації Олена Рибакова.

Заступник начальника відділу економіки та інвестицій управління земельних відносин, водних ресурсів, економіки та інвестицій департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької облдержадміністрації Денис Шамшин виступив з питання «Про державну та регіональну підтримку АПК: факт 2020 року та напрямки на 2021 рік».
В черговий раз Донецька ТПП стала майданчиком для обговорення між представниками державної влади та аграріями регіону питань, які потребують спільних рішень.



Окрему увагу було приділено питанню кредитування аграрного бізнесу, а саме про нові умови кредитування «Доступні кредити 5-7-9%» в рамках урядової програми за постановою КМУ від 28 грудня 2020 р. № 1342 та про внесення змін до постанови КМУ від 24 січня 2020 р. № 28, а також про затвердження Порядку надання фінансової державної підтримки суб’єктам мікропідприємництва та малого підприємництва доповів заступник начальника філії — Донецьке обласне управління АТ «Ощадбанк» Олександр Койдан.

До речі, якщо у підприємців Донеччини є питання по фінансуванню за програмою 5-7-9, чи в загалі по фінансуванню, їм слід звернутися до представників Ощадбанку:
066-330-53-10 - Олександр Койдан,
099-709-61-94 - Артем Нечитайло,
050-471-05-11 Тетяна Кулакова.


Керівник напрямку сталого економічного розвитку Проєкту USAID Економічна підтримка Східної України «Про грантові можливості для МСП в секторах овочівництва, садівництва, бджільництва, молочного та м'ясного господарства від проєкту USAID Економічна підтримка Східної України» Брайн Мілаковськи розповів, що заява на отримання гранту знаходиться за посиланням https://www.dai-global-grants.com/app/UkraineERA. Кожний охочий має змогу оцінити свої сили та спробувати отримати допомогу від донорів.

На завершення Олег Бедзай акцентував присутніх на можливості всебічної підтримки бізнесу, яку надає Донецька ТПП та довів до відома цільової аудиторії, що в цей час вакантною залишається посада очільника Комітету.


Охочі очолити роботу Комітету мають надати своє резюме до секретаріату Комітету (е-mail: oleg.bedzay@donetskcci.com моб. (050) 347-85-73; контактна особа — Олег Миколайович Бедзай).


Також секретар Комітету звернувся до присутніх з пропозицією на чергове засідання сформувати пул проблемних питань і пропозицій.