БІЗНЕС І ВЛАДА: ЄДИНА СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ

12 червня на базі Донецької ТПП відбулося засідання Комітету з розвитку агропромислового комплексу та природокористування Донецької ТПП. З огляду на обставини, захід відбувається в дистанційному режимі. У роботі засідання взяли участь 40 осіб: представники державної влади, місцевого самоврядування, банківських установ, профільних державних організацій, ВНЗ, бізнес-асоціацій, керівники підприємств. Засідання відкрив Президент Донецької ТПП, відповідальний секретар Комітету Максим Ануфрієв.

В ході роботи були розглянуті питання: «Про впровадження заходів земельної реформи, в тому числі обіг земель сільськогосподарського призначення, децентралізація земельних відносин»» доповіла Олена Рибакова - заступник директора департаменту - начальник управління земельних відносин, водних ресурсів, економіки та інвестицій департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької облдержадміністрації.

Донецька ТПП в черговий раз стала майданчиком для обговорення між представниками державної влади та аграріями регіону питань, які потребують спільних рішень.

«Про діяльність Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН в сфері економічного розвитку Донецького регіону, Луганської області та ряду районів Запорізької області» доповіла Тетяна Заугольнікова - керівниця офісу у м. Краматорськ Продовольчої і сільсько -господарської організації ООН (ФАО);

«Про проблемні питання впровадження норм законів «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» та «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» (закони №128-IX та №129-IX від 20.09.2019 р.» доповів Олександр Зубенко - голова відокремленого підрозділу Асоціації фермерів і землевласників в Україні (АФЗУ) в Донецькій області, керівник СФГ «Моноліт», м. Лиман.

Виступ було прокоментовано начальником відділу фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями управління податкових перевірок, трансферного ціноутворення та міжнародного оподаткування ГУ ДПС України в Донецькій області Олександром Анікановим; «Про перспективи розвитку зрошення в межах Донецької області на умовах державно-приватного партнерства» доповів Сергій Трофанчук – начальник Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів.

В ході подальшої роботи начальник відділу з організації і супроводу ділових заходів Донецької ТПП Арина Казілова представила проект «Скорочення гендерної нерівності серед жінок сільського населення шляхом підвищення компетенцій у сфері підприємництва та правосуддя», який реалізується «Агенцією регіонального розвитку Східного Донбасу» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України».

Завершуючи захід Максим Ануфрієв акцентував увагу присутніх на можливості всебічної підтримки бізнесу, яку надає Донецька ТПП та довів до відома цільової аудиторії, що в даний час потрібна кандидатура голови Комітету.

Бажаючи очолити роботу Комітету мають надати своє резюме до секретаріату Комітету (е-mail: oleg.bedzay@donetskcci.com моб. (050) 347-85-73; контактна особа - Олег Миколайович Бедзай).